2010. június 11., péntek

Narancssárga szín, döbbenet

Érdekes élmények érnek megint. Tegnap egy nagyon kedves ismerősöm pedikűrözött és meglepődött, mikor francia lakkot akartam a körmeimre. " Te nem ilyen vagy! Hozzád az élénk színek illenek - vöröses árnyalatok." Na ezt nem éreztem magaménak, de egy élénk narancsot el tudtam képzelni a lábamon - bár sose volt színes lábkörmöm eddig :D
Ma reggel a blogra belépve egy új szerkesztő fogadott és ott is a narancs ragadott meg - ugyanaz az árnyalat :P Ezt láthatja most bárki. Szerintem a kezemre meg ez a motívum fog ma este felkerülni!
Meg kellett néznem, hogy a csakrához mi kötődik ezzel a színnel.
Döbbenet -tényleg visszatért belém az élet.
Kíváncsi vagyok, a kolléganőm ma milyen ruhában jön - gyakran azonos színeket hordunk, pedig sosem beszélünk össze :)


 Az eredeti itt : Színterápia - a színek hatása szervezetünkre

A narancssárga a vörös mellett helyezkedik el a színspektrumon. Meleg szín, de hiányzik belőle a vörösből áramló hő. Ehhez a színhez is kapcsolódik a szexualitás és a termékenység, akárcsak a vöröshöz. A narancssárga az öröm színe, és elég erővel rendelkezik ahhoz, hogy szabadságra és mozgásra ösztönözzön bennünket. Általános frissítőként működik, olyan változást idéz elő biokémiai felépítésünkben, amely elűzi a depressziót. Enyhülést hozhat a komoly reumában szenvedőknek azáltal, hogy segít felszakítani a csontrendszerre lerakódott rétegeket. Görcsoldó hatású, sikeresen enyhíti az izom feszültségeit és görcseit; és ha a lépet kezeljük vele, fokozza az életerőt. A narancssárga színt alkalmazhatjuk - műtét előtti és utáni állapotokban, pajzsmirigy- és egyéb hormonzavarokban, izommerevedési zavarokban, bőrbetegségekben, kozmetikában, emésztési zavarokban. 
A narancsnak, mint meleg és aktív színnek, általában ösztönző hatása van. Depresszió, pesszimizmus és ernyedtség esetén a legfontosabb szín. Narancsszínnel kiválóan gyógyítható az étvágytalanság és a kóros fogyás, de jól hat bizonyos emésztési zavarok, pl. székrekedés esetén is.
A mirigyrendszert is mozgósítja ez a szín, egyértelműen hat a lépre, ezáltal kedvezően befolyásolja a vértestecskék lebontását és a nyirokkeringést. A krónikus és heveny légcsőhurut is nagyon kedvezően reagál a narancsszín-besugárzásra. Az immunrendszert egészében erősíti, ezzel együtt mozgósítja a test összes öngyógyító erejét.



4 megjegyzés:

  1. Nekem gyakran színes a lábkörmöm, amikor belerúgok közepesnél nagyobb erővel.
    A színterápihához nem (sem) értek, de a narancs-szín sokkal több hőt sugároz, mint a piros, vörös. Szerintem.

    VálaszTörlés
  2. ... valamibe, belerúgok szegény, szerencsétlen, sokat szenvedett asztalomba.

    VálaszTörlés
  3. A francia színek, mit takarnak? ^^

    Nekem most hirtelen piros fehér kék jutott eszembe :P Csak nem, hogy Franciáknak drukkolsz a VB-n? :P Akkor barátom vagy!:D (De ha mégse, akkor is ;) )

    Amúgy tetszenek az új színek nagyon! :) Puszillak!

    VálaszTörlés
  4. Juppi - de jó, hogy írtatok :D Focihoz sajna nem értek - de a citromos sör az ízlik :P / asima az túl keserű nekem :) /

    VálaszTörlés

Hogy mások is olvassanak :)