2010. július 5., hétfő

A színek jelentősége

Megint bloghátteret váltottam. 
Ez jobban is illik a blogcímhez és a hangulatomhoz is , most.
Szivárványos, eges, páros, kirándulós- aztán keresgélni kezdtem a hálón és ezt találtam. Véletlen? Szerintem olyan nem is létezik :P

virgos"Ugyan hányan nézünk fel az égre minden percben és tudatosítjuk magunkban: milyen szép is? Kevesen. De az ég akkor is kék, és valami derűs nyugodtságot áraszt. Azt, hogy minden rendben van. A felhőtlen kékség az életünk felhőtlenségét is szimbolizálja. Persze, ha beborul, akkor azt mindenki észreveszi és szóvá is teszi. Előkerülnek az esernyők. Aggódunk, hogy megázunk, a gyülekező felhők pedig rossz hatással lehetnek hangulatunkra.
A kevés derűt, de annál több gondot jelentő „szürke” hétköznapokon a színek segíthetnek a belső egyensúlyi állapot elérésében. Olyan nyugalomra lelhetünk általuk, mintha a kék ég alatt, a természet nyugalmat árasztó zöldjében lennénk. Ha felhők takarják jókedvünk egét, bátran fordulhatunk a színekhez segítségért.
Ehhez viszont ismerni kell a színeket. Használatukkal ugyanis el lehet érni azt a vágyott állapotot, amit boldogságként és jólétként ismerünk. Ehhez kínál egy remek módszert három napos programunk, ahol a színek analógiájának megismerése mellett művészi hajlamainkat is tovább ápolhatjuk."

idézet innen:a Szivárvány a Szín és a Világ - módszer



A NAGY FOHÁSZ


A Fényforrásból, mely Isten elméjében él
    Áradjon fény az emberi elmékbe.
        Szálljon Világosság a Földre.

A Szeretetből, mely Isten szívében él
    Sugározzon szeretet az emberek szívébe.
        Térjen Krisztus vissza a Földre.

A központból, ahol Isten Akaratát ismerik,
    Cél vezérelje a kis emberi akaratokat -
        A cél, amit Mesterek ismernek és szolgálnak.

A központ, melyet emberfajnak hívunk
    A Fény, s Szeretet Tervét teljesítse be,
        S gonoszság lakának ajtaját zárja le.

            A Fény, Szeretet és Erő állítsa helyre a Tervet e Földön.



"A fenti fohász vagy invokáció nem egyetlen személyé vagy csoporté, hanem az egész emberiségé. Ennek a könyörgésnek a szépsége és ereje az egyszerűségben rejlik és abban, hogy bizonyos sarkalatos igazságokat fejez ki, amelyeket minden ember természetesen és ösztönösen elfogad. Egy alapvető Intelligencia létezésének igazságát, akinek történetesen az Isten nevet adtuk; az igazságot, hogy egy nagy Személyiség jött a Földre, akit a keresztények Krisztusnak hívnak és úgy testesítette meg a szeretetet, hogy megérthessük; az igazságot, hogy mind a szeretet, mind a tudás annak a megnyilvánulása amit mi Isten Akaratának nevezünk; és végezetül azt a magától értetődő igazságot, hogy az Isteni Terv csak az emberiségen keresztül tud megnyilvánulni."
Alice A. Bailey


Igazából fogalmam sincs ki ő, nem érdekel a munkássága se, de ez a fohász megragadott és a hozzá fűzött gondolatai is. Nem utolsó sorban egy színeket elemző írásból jutottam el ehhez :)

2 megjegyzés:

  1. Nekem is tetszenek ezek a színek:-)
    A munkahelyi kérdéseket sz*rd le nagy ívben.(mondom én, aki pont ezeket elkerülendő nem ment vissza tanítani)

    VálaszTörlés
  2. Alice Ann Baliley író, tanár, spirituális, okult, ezoterikus gyógyító volt...szerintem nem véletlenül találtál rá, hiszen te mondod mindig, hogy nincsenek véletlenek!!!

    VálaszTörlés

Hogy mások is olvassanak :)